Over mijMijn achtergrond

Ik ben geboren en getogen in een groot gezin op een boerderij aan de voet van de Lochemse Berg. Struinend door de bossen en het maken van hutten met mijn broers heeft mij mede gevormd tot wat mijn passie is; coachen in de natuur. In mijn praktijk coach ik veel mensen die het tijd vinden voor een volgende fase in haar of zijn leven en graag zichzelf willen herontdekken.

Samen met mijn vriend (imker, auteur en bijenteeltleraar) runnen we de kleinschalige B&B de Vlinder op het landgoed Heidevloed in Halle. Hier ontvangen wij veel Pieterpadwandelaars en gasten die graag er echt even helemaal uit willen zijn. Of de overnachting(en) combineren met een verdiepende coachsessie.

Soms kiest men juist voor de stilte en is een workshop Shinrin-Yoku hiervoor een perfect match.


Zelf wandel ik graag en heb ervaren dat het wandelen enorm helend kan zijn. Het coachen in de natuur geeft prachtige inzichten en naast elkaar wandelen geeft rust en ruimte voor intuïtieve invallen.


Herkennen 

Mensen geven aan mijn aanpak te herkennen als oplossingsgericht, persoonsgericht, warm, professioneel, intuïtief waarbij mijn vragen vaak een nieuwe verfrissende kijk oplevert.De rode draad in mijn leven

Na het behalen van mijn Bachelors Degree in 1989 heb ik tot 2019 voor meerdere bedrijven en organisaties mogen werken als bedrijfscoach, bedrijfsmaatschappelijk werker, vertrouwenspersoon en adviseur psychosociale arbeidsbelasting.

De rode draad door mijn leven is het coachen van mensen op zowel privé als zakelijk vlak.


Stimuleren

Mensen in de natuur coachen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, waarbij men zichzelf herontdekt geeft mij werkplezier.

Mijn zoektocht naar een leven en werk wat bij mij goed past, heeft ertoe geleid om na 41 jaar vaste dienstverbanden voor mijzelf te kiezen, een keerpunt in 2019. In dat jaar heb ik mijn zekerheden opgegeven en mijzelf ingeschreven bij de KvK als zelfstandige. Het was geen makkelijke keuze waarbij een coachtraject mij heeft gehopen om mijn patronen te herkennen en ze te doorbreken.


Ik ben o.a. geschoold in:

Social Work, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), oplossingsgericht coachen, mindfulness, Go-Active Coaching, stress-burnoutcoaching, Rationeel Emotieve Therapie (RET) en longverpleegkundige. Met regelmaat volg ik intervisie, lezingen, cursussen, workshops en masterclasses op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching vaardigheden en wandelcoaching.


Door mijn aansluiting bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaching (NOBCO), zijn de zaken in mijn praktijk geregeld en getoetst.


Wat anderen over mij zeggen:

 

"Ria kan je heel goed weer in mogelijkheden laten denken. Door haar vragen zag ik oplossingen die ik nog niet eerder zag en die mij nu verder hebben gebracht naar meer de dingen te doen die aan mijn hart liggen. En zaken anders aan te pakken. Hierdoor ervaar ik weer werkplezier en kan ik bij stress sneller schakelen” - Jan


“Het traject met heeft mijn ogen geopend en heeft mij geholpen om bepaalde keuzes te kunnen maken, hoe moeilijk dat ook was. Het heeft voor mij zowel privé als zakelijk veel opgeleverd.” - Hanneke (ook wandelcoach)


“Het waren fijne sessies bij Ria. Zij luistert goed, ook tussen de regels door. Door een rustige professionele uitstraling geeft ze veel vertrouwen.

Een basis waardoor je je makkelijk uit, en je hart op tafel kan leggen. Zij hanteert methodieken die helpend zijn. Ria is een fijne coach die ik een

ander zeker kan aanraden!” – Henriette


“Je kan vragen stellen waar ik nooit over na gedacht hebben en die mij los hebben gemaakt van mijn eigen negatieve gedachtencirkel. Hierdoor heb ik mijn eigen kracht leren kennen en maak ik keuzes die meer passen bij mijn eigen ik” - Willem


“Ria voelt intuïtief de dingen heel goed aan. Soms waren haar vragen confronterend, maar altijd met empathisch vermogen. Met een twist van humor ben ik in beweging gekomen in de richting die mij veel heeft gebracht. Ik kan nu in kleine stappen en doelgerichter zaken aanpakken en heb daardoor minder stress op het werk en thuis” - Meike


"Ik heb haar leren kennen als een rustige, toegankelijke vrouw, met heel veel ervaring in de coachingswereld. Meerdere van mijn teamleden hebben in lastiger tijden (reorganisatie) een aantal gesprekken met haar gehad toen ze de rol als Bedrijfscoach had. Allen waren erg positief over haar luisterend oor en het geven (en aanleren) van praktische handvatten. In de contacten en gesprekken die ik zelf met Ria heb ik gehad, kan ik deze bevindingen onderschrijven. Een zeer prettige professionele coach! - Leidinggevende Menzis


Voor meer reviews. o.a. vanuit het bedrijfsleven: zie LinkedIn